Start » Populära restauranger

Populära restauranger

Restauranger i Stockholm

Gastronomer vallfärdar till Stockholm för att uppleva fantastiska restauranger. För att hitta rätt i djungeln kan man vända sig till Krogguiden, här hittar man stadens 200 främsta restauranger. På Krogguiden finns möjlighet att sortera restauranger från a-ö, efter betyg, bokningstid samt område. Mest intressant är att sortera efter betyg, det är då man hittar grädden på moset. Restaurant Frantzén på Lilla Nygatan i Gamla Stan visar sig vara Stockholms bästa restaurang, åtminstone enligt Krogguidens hängivna användare.

För den som hellre besöker ett mysigt café istället för en elegant restaurang, finns ett brett utbud av prisbelönade fik att välja och vraka bland. Avnjut en kopp kaffe eller en smaskig tårtbit tillsammans med vänner och familj på något av Stockholms många caféer.

Efter Restaurant Frantzén följer i tur och ordning Esperanto, Mathias Dahlgren – Matsalen, Oaxen Krog, Operakällaren, Restaurang Volt, Lilla Ego, Mathias Dahlgren – Matbaren, Wedholms Fisk, Gastrologik, Mathias Dahlgren – Matbordet och Omakase Köttslöjd. Det genomsnittliga priset för en huvudrätt på nämnda restauranger sträcker sig från 260 (Lilla Ego) till 2 300 kronor (Restaurant Frantzén). Dock måste man komma ihåg att priserna är genomsnittliga, vilket innebär att det finns både billigare och dyrare rätter att välja mellan.

White Guide klassificerar Restaurant Frantzén i kategorin internationell mästarklass. Det är endast 14 restauranger som förärats med klassificeringen. Övriga restauranger i Sverige som också håller mästarklass enligt White Guide är Hotell Borgholm, Daniel Berlin Krog i Skåne Tranås, Ekstedt, Esperanto, Fäviken Magasinet, Gastrologik, Koka, Mathias Dahlgren, Oaxen Krog, Operakällaren, PM & Vänner, Upper House Dining och Restaurang Vollmers. Således är sju av 14 restauranger i kategorin internationell mästarklass belägna i Stockholm.

Enligt Krogguiden är Lilla Ego Stockholms sjunde mest populära restaurang. White Guide klassificerar restaurangen i kategorin mästarklass, det vill säga snäppet under restauranger som Restaurant Frantzén och Hotell Borgholm. Vad som är särskilt trevligt med restaurang Lilla Ego är att priserna är humana. En förrätt som fläsktartar med betor och bär kostar exempelvis 140 kronor, en huvudrätt som rensadel med morotsmaräng och chorizosmör kostar 295 kronor. Trots att priserna är betydligt lägre än på Restaurant Frantzén är maten lika god för det.

Restauranger